Yhtye

Salla Rimmi – Päävokalisointi ja tanssahtelu.

Yhtyeen heleä-ääninen keulakuva. Musiikin ammattilaisena ja laulunopettajanakin toimivalla Sallalla on kokemusta laulun saralla liideistä, stemmoista, sooloista, kuoroista, kantrista, rockista ja popista ja vaikka mistä! Hän on vastannut laulusta jo kaikilla yhtyeen täyspitkillä levyillä. Äänellään hän sitoo kappaleiden melodiakulut hienosti yhteen ja jos suljet silmäsi, voit suorastaan kuulla tulkinnassa linnanneitojen naurun. ”Greenrose Faire edustaa mulle hyviä biisejä ja huippuporukan niitä vetämässä.”

Hanna Heinonen – Viulutaiteilu ja keinahtelu.

Bändin neljän ohuimman kielen virtuoosimainen taitaja. Takana on klassista koulutusta viulun soitosta ja bänditoimintaa folkista poppiin. Hoituupa viulun soiton lisäksi myös musiikkiterapia. Vastuun viulunsoitosta Hanna otti kolmannella levyllä mutta bändijäsenet olivat jo entuudestaan tuttuja. Hannan hypnoottista viulun soittoa ja villejä sooloja uppoutuu kuuntelemaan keikoilla takuuvarmasti ”Musan ja tyyppien lisäksi hienoa on se, että pääsee ihan oikeasti soittamaankin, eli viulustemmat on riittävän haastavia ja mielekkäitä soittaa”

Niilo Sirola – Busukinnäppäily ja taustaääntely.

Monitoimimies bändin taustalla ja toinen perustajajäsen. Hän hallitsee eri musatyylien soiton kovasta rokista irlantilaisiin sävelkulkuihin ja soittimina toimii milloin mandoliini, milloin tinapilli. Livenä tämä kitarankorvaaja hoitaa soitannallaan kompit sekä harmoniat. Tuotannollisilla taidoillaan Niilo on myös pitkälti vastuussa siitä miltä yhtye kuulostaa levyllä. ”Teen näitä hommia bändin eteen, koska yksinkertaisesti vaan pidän siitä niin paljon.”

Petri Hannuksela – Kosketinsoitanta ja taputus.

Vikkeläsorminen kosketinvelho. Kaverin soitto taipuu taustaäänistä melodioihin ja lennokkaisiin sooloihin. Kädessä pysyy jopa intialainen matkaharmooni. Petri on ollut Niilon kanssa jo aiemmin samassa yhtyeessä josta matka luontevasti taittui mukaan Greenrose Fairen karavaaniin heti alkutaipaleella. ”Innostuin koskettimien soittamisesta jo nuorena, kun näin tv:ssä HIM:n livekeikan ja tällä tiellä ollaan nyt. On aina todella nautinnollista päästä esiintymään yleisölle.”

Mikko Kaipainen – Bassotaiturointi ja taustahuutelu.

Tämän bassotaiteilijan vahvuuksina ovat itse asiassa roudaus ja nuotiotulien tekeminen. Mikon mielitekoihin kuuluu myös soittotreenit varhaisaamun tunteina kun muu maailma vielä nukkuu. Soittotaustaa löytyy heavysta kansanmusiikkiin sekä rokettirolliin. Mikkoa kuvaa hyvin määritelmä rock-loaded bass player. ”Greenrose Faire on perhe, jossa saa soittaa iloista musiikkia upeassa porukassa”.

Tomi Hyttinen – Rummuttelu, lyömäsoitanta ja taustalaulanta.

Greenrose Fairen perustaja ja bändin sielu. Musiikkitaustaa löytyy kajaalibändeistä lähtien kunnes veri veti folk rockin pariin. Tomilla on biiseissä pääasiallinen sävellys vastuu ja keikoilla hän luo musiikin taustalle äänimaailman jossa on kuultavissa ukkosenkumua ja sateen ropinaa, kuin myös reipasta jalat nostattavaa komppausta. ”Parasta mitä tiedän on kiertää tuolla pitkin maakuntaa ja soittaa keikkoja. Tyyny ja viltti riittää yöksi hyvin ja taas mennään.”

Permanent link to this article: http://greenrosefaire.com/yhtye/