Far Away video

Muutama viikko sitten harjoituksista palaillessa juteltiin että voisipa laittaa jostain kappaleesta nopean videon jossa levyn kansikuvan päällä vaan kulkee kappaleen tekstit. Kotimatkan aikana suunnitelma kehittyi niin että tekstejä ei tuoteta laskentokoneella vaan sanat pitää kirjoittaa käsin sulkakynällä, eikä kappaleeksi oteta mitään kolmen minuutin renkutusta vaan luonnollisestikin levyn pisin kappale Far Away. Ja kun tässä teoksessa on ne minuutin mittaiset soolot, niin niiden aikana voisi vaikka vähän piirrellä paperin reunaan.

Luonnoksia.  Onneksi lopullista tuotosta varten löytyi piirtämistaitoisempi artisti.

Ensimmäisiä kokeiluja. Onneksi lopullista tuotosta varten löytyi piirtämistaitoisempi artisti.

Kynttilöiden esivalutus sujui parhaiten vetoisessa ulkoilmassa.

Sisällä ei ollut riittävän vetoisaa, joten kynttilät piti esivaluttaa ulkosalla.


Piirtelyhommiin oli helppo houkutella levyjen kannetkin piirtänyt Veli Nyström, joka tosin ei ollut ennen piirtänyt mustekynällä mutta arveli että voihan sitä aina kokeilla. Sitten vaan piti sopia kuvauspäivä ja haalia kaikki tarvikkeet (sulkakynä ja siihen asiallinen kärki ja mustetta ja paita jossa on kuvaan asti yltävät hihat ja merirosvosormukset ja sitten vielä kaikenlaista oheistarviketta näkymään kuvan reunoilla).

Kuvaus hoidettiin viime torstaina jämäkkään tahtiin, koska koko tarina piti ehtiä kuvata ennen kuin huolella esivaluteltu kynttilä paloi loppuun asti. Allekirjoittanut tekstasi ja Veli piirsi, ja vaihdoissa koitettiin vaan saada paperi pysymään paikoillaan ja sormukset osumaan aina samoihin sormiin. Hetken kaavailtiin että Tomi olisi voinut pöytää heiluttelemalla simuloida merenkäyntiä, mutta haastetta oli riittävästi jo muutenkin kun piirrot piti saada onnistumaan kerralla. Välillä keskusteltiin siitä mikä päähenkilön motivaatio tässä kohtauksessa on, ja piirtäisikö se ne 50 merimiestä yhteen vai kahteen riviin.

Filmaus onnistui ilman vaikeuksia, ja sitten tarvikin enää saksia vajaa kahden tunnin nauha seitsemään ja puoleen minuuttiin, ja lopputuloksesta voikin nautiskella. Kiitokset Velille sekä käsien maskeerauksen hoitaneelle Lauralle.

-Niilo

Patinaa käsiin ennen kuvausta.

Patinaa käsiin ennen kuvausta.

Share:
© 2007-2022 Greenrose Faire