Medieval Folk Fest II

päivitys:Medieval Folk Fest III kesällä 2014. Esiintyjiä haetaan vielä. Seurailepa!

 

Tampereen Tallipihalla la 9.7.2011

 

Kesän folkahtavin koko perheen keskiaikaisteemainen pienoismusiikkifestari järjestettiin Tampereen Tallipihalla heinäkuun toisena lauantaina. Lauantai-iltapäivä täyttyi musiikista ja hyvästä meiningistä, eikä sadekaan päässyt yllättämään kuin vasta viime metreillä.

Ohjelma 2011

klo 12 Härkätien leikarit
klo 13 Lemuria
klo 14 Jhary’s
klo 15 Greenrose Faire

Tallipihan myymälät ja kahvila auki normaalisti klo 10-18.

Esiintyjät

Greenrose Faire soittaa poljennollista keskiaikapoppia, ja saa mukaansa tempaavalla esityksellään raavaammankin äijän hakemaan keveitä tanssiaskelia. Vuonna 2008 perustettua tamperelaispumppua erehdytään usein keikoilla luulemaan ulkomaan ihmeeksi. Riehakkaan oluttupa-tunnelman lisäksi Greenrose Faire tuo mukanaan kunnon show:n.

Yhtye esiintyy kesän aikana myös Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla ja Tampereen kaupungin puistokonserttisarjassa.

www.greenrosefaire.com
myspace.com/greenrosefaire

Jhary’s trio koostuu kolmesta kelttimusiikkia soittavasta jäsenestä, joden taustalta löytyy vahvoja vaikutteita Skotlannin, Irlannin ja Englannin kansanmusiikista.

Laulajana sekä kitaristina toimiva Jari Sirniö on hakenut kelttivaikutteita Irlannissa ja Skotlannissa reissatessaan. Koristeellista viulu- ja mandoliinisoittoa kuullaan Jukka Vesalaisen käsistä. Mies on pitkän linjan folkmuusikko, eivätkä sormet – eikä edes kiltti – vapise turhaan!

Rich Raja-aho taas on brittifolkpiireistä Newcastlen suunnasta Suomeen “kidnapattu” taituri, jonka käsissä yleisö kuulee tarkkaa bodhran-rummun soittoa. Rich myös laulaa ja soittaa tinapilliä, eikä humoristinen persoona tahdo pysyä millään lavalla!

Laulujen lisäksi kuullaan irkkutanssijoiden suosimia reelejä, jigejä, hornpipeja ja polkkia, joissa tinapillit, viulu, kitara ja mandoliini vuorottelevat keskenään tanssijalkaa kutkuttaen.

www.jarie.com
myspace.com/jharys

Lemuria on tamperelainen 2001 perustettu 6-henkinen orkesteri, jonka musiikillinen perusta on rockahtavassa folkmusiikissa, mutta vaikutteita on ammennettu mm. perinteisestä suomalaisesta iskelmästä, kansanmusiikista, discosta, soulista ja klassisesta musiikista. Bändi liikkuu luontevan sujuvasti niin mikkoalatalomaisen kupletin kuin hectormaisen mystiikan välillä.

Lemuria on äänittänyt juuri valmiiksi 11 kappaleen pitkäsoiton, jota ei ole vielä julkaistu.

www.lemuria.fi
myspace.com/lemuriaorkesteri

Härkätien leikarit on keskiaikaista markkinamusiikkia soittava yhtye, jonka ohjelmistosta löytyy musiikkia eri puolilta Eurooppaa. Härkätien Leikarit vie kuulijan musiikkimatkalle Härkätieltä Flanderin ja Ranskan kautta Espanjaan ja Italiaan.

Härkätien Leikarit on esiintynyt mm. yritysten ja yksityisten juhlissa, keskiaikamarkkinoilla Turussa, Hämeenlinnassa ja Hollolassa sekä Tallinnan Vanhan kaupungin päivillä.

koti.aina.net/~harkatienleikarit/
myspace.com/harkatienleikarit

Menossa mukana


Vuoden 2010 tunnelmia…

Kaikkien aikojen ensimmäinen Medieval Folkfest pidettiin heinäkuun 2010 ensimmäisenä viikonloppuna, joka taisi olla kesän toinen tai kolmas kunnon hellepäivä, ja kansaa oli liikkeellä sen mukaisesti.

Iltasanomien netti-tv:n juttu tapahtumasta

Lisätietoja

info(a)medievalfolk.com, Tomi Hyttinen p. 040–5454208

Logo isokokoisena:


Kiitokset

Tapahtuman järjesti Greenrose Faire ry

päivitetty 22.7.2011

Share:
© 2021 Greenrose Faire