Medieval Folk Fest 2010

Tampereen Tallipihalla la 3.7.2010

 

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Tallipihalla koettiin kaikkien aikojen ensimmäinen Medieval Folk Fest, folkahtava koko perheen minifestivaali. Helteinen lauantai-iltapäivä kului nopeasti musiikin ja hyvän meiningin tahdissa. Tapahtuman juonsi Elena Sirniö.

Kiitokset mitä parhaimmalle yleisölle ja ensi vuonna tavataan taas!

Aikataulu

 

klo 12 Trubadrok
klo 13 Louna
klo 14 Jhary’s
klo 15 Greenrose Faire

Esiintyjät

Greenrose Faire soittaa poljennollista keskiaikapoppia, ja saa mukaansa tempaavalla esityksellään raavaammankin äijän hakemaan keveitä tanssiaskelia. Vuonna 2008 perustettua tamperelaispumppua erehdytään usein keikoilla luulemaan ulkomaan ihmeeksi. Riehakkaan oluttupa-tunnelman lisäksi Greenrose Faire tuo mukanaan kunnon show:n.

Yhtye on kiinnitetty 2010 Hämeen Keskiaikatapahtuman pääesiintyjäksi ja sen debyyttialbumi julkaistaan keväällä 2011.

www.greenrosefaire.com
myspace.com/greenrosefaire

Jhary’s koostuu kolmesta kelttimusiikkia soittavasta jäsenestä, joden taustalta löytyy vahvoja vaikutteita Skotlannin, Irlannin ja Englannin kansanmusiikista.

Laulajana sekä kitaristina toimiva Jari Sirniö on hakenut kelttivaikutteita Irlannissa ja Skotlannissa reissatessaan. Koristeellista viulu- ja mandoliinisoittoa kuullaan Jukka Vesalaisen käsistä. Mies on pitkän linjan folkmuusikko, eivätkä sormet – eikä edes kiltti – vapise turhaan!

Rich Raja-aho taas on brittifolkpiireistä Newcastlen suunnasta Suomeen “kidnapattu” taituri, jonka käsissä yleisö kuulee tarkkaa bodhran-rummun soittoa. Rich myös laulaa ja soittaa tinapilliä, eikä humoristinen persoona tahdo pysyä millään lavalla!

Laulujen lisäksi kuullaan irkkutanssijoiden suosimia reelejä, jigejä, hornpipeja ja polkkia, joissa tinapillit, viulu, kitara ja mandoliini vuorottelevat keskenään tanssijalkaa kutkuttaen.

www.jarie.com
myspace.com/jharys

Louna on tamperelainen muusikko/lauluntekijä, joka on keikkaillut aktiivisesti soolona lämmitellen muun muuassa Kauko Röyhkää, Jarkko Martikaista, Heikki Saloa, Pelle Miljoonaa ym…

Vuonna 2008 häneltä ilmestyi esikoisalbumi nimeltään Kunhan liike jatkuu. Siitä kirjoitettiin mediassa muun muassa seuraavasti: “Lounan ehdoton vahvuus on verbaalinen lahjakkuus ja taito muotoilla ja asetella suomen kieltä“, V2.fi 16.4.2009. “Aito tarinoissa ”musiikillisesti eläminen” eli tunnetilojen ääreen istahtaminen onkin yksi levyn vahvuuksista“, desibeli.net 8.1.2009.

Louna on tehnyt yhteistyössä singlen muun muassa Ville Leinosen kanssa, mistä kappale Hän on luonasi julkaistiin Music From Torne Valley -albumilla. Tällä hetkellä lauluntekijä työstää toista albumiaan, joka ilmestyy kesän lopussa. Karlik Films on kuvannut Lounan soolokeikan studiossaan Heinävedellä ja julkaissut sen Elävänä -DVD sarjallaan.

www.myspace.com/lounamusic
www.lounamusic.com

Lisätietoja

info(a)medievalfolk.com, Tomi Hyttinen p. 040–5454208

Tapahtumaa tukevat

Tampereen kulttuuritoimi
Perussiivous Vehmaa&Hyttinen
Kenkä-Mikko
Taipale Automotive
Tallipiha


päivitetty 3.7.2010

Share:

Jätä viesti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 Greenrose Faire