Medieval Folk Fest 2014

-> In English

Uutta: vuoden 2015 festit ovat kaksipäiväiset 25.-26.7.

Kesän folkahtavin koko perheen keskiaikaisteemainen pienoismusiikkifestari järjestettiin Tampereen Tallipihalla lauantaina 9.8.2014. Paikalla oli myös toistakymmentä käsityöläisiä ja kauppiaita kojuineen.

Aikataulu

10:00 Tallipihan kahvilat ja myymälät aukeavat
12:00 Belliard/Hedon (FR)
13:00 Räikkä
14:00 Isara
15:00 Greenrose Faire

Esiintyjät

Greenrose Faire

Greenrose Faire soittaa poljennollista keskiaika/renessanssi/keltti-vaikutteista folk rockia ja saa mukaansatempaavalla esityksellään niin linnanneidot kuin raavaat uroksetkin hakemaan kevyitä tanssiaskeleita. Tamperelaisorkesterin sävelet vievät kuuntelijan omaan maailmaansa, josta löytyy vanhoja metsiä, railakkaita oluttupia ja myrskyisiä taistelutantereita.

Isara

Isara (esiintyi kahdella aikaisemmalla festillä nimellä Jhary’s) koostuu kolmesta kelttimusiikkia soittavasta jäsenestä, joden taustalta löytyy vahvoja vaikutteita Skotlannin, Irlannin ja Englannin kansanmusiikista.

Tallipihalla yhtye nähdään poikkeuksellisesti duomuodossa. Koristeellista viulu- ja mandoliinisoittoa kuullaan Jukka Vesalaisen käsistä. Mies on pitkän linjan folkmuusikko, eivätkä sormet – eikä edes kiltti – vapise turhaan! Rich Raja-aho taas on brittifolkpiireistä Newcastlen suunnasta Suomeen “kidnapattu” taituri, jonka käsissä yleisö kuulee tarkkaa bodhran-rummun soittoa. Rich myös laulaa ja soittaa tinapilliä, eikä humoristinen persoona tahdo pysyä millään lavalla!

Laulujen lisäksi kuullaan irkkutanssijoiden suosimia reelejä, jigejä, hornpipeja ja polkkia, joissa tinapillit, viulu, kitara ja mandoliini vuorottelevat keskenään tanssijalkaa kutkuttaen. Isara äänitti kesällä luonnon keskellä Lempäälän Pirunlinnassa levyn joka ilmestyi myös kevään korvilla.

Räikkä

Räikkä esittää keskiaikaista maallista musiikkia aikakauteen sopivilla soittimilla ja huumorilla höystettynä. Tärkeä osa Räikän identiteettiä on riehakas lavaesiintyminen, josta Turun keskiaikamarkkinoiden yleisö on saanut nauttia jo vuodesta 2004. Räikkä on juuri julkaissut toisen reikälättynsä nimeltä “Matkalla”, joka sisältää mm. hitit Munalaulu, Makkaranlaittolaulu, Kevätlaulu, Täydellinen pyllynpyyhin sekä tuoreen menestysteoksen Ketun oikeudenkäynti (Mitä kettu sanoo?). Kansilehdykkä sisältää englanninkieliset käännökset sanoituksista, joten vähän kauempaakin (esim. från Nagu) tulevat kaveritkin voivat nauttia nokkeluuksista.

Belliard/Hedon

Tapahtuman avaa yllätysvierailu Ranskasta. Elsa Belliard ja Laurent Hedon esittävät bretagnelaista musiikkia ja lauluja.

Markkinat

Lisätietoja, myyntipaikkojen vuokraus, ym.

info(a)medievalfolk.com, Tomi Hyttinen p. 040–5454208

Share:
© 2021 Greenrose Faire