Medieval Folk Fest 2015

Räikkä Tallipihalla 2014

Räikkä esiintymässä vuoden 2014 festeillä

-> In English

Tampereen Tallipiha täyttyi 25.-26.7.2015 Medieval Folk Fest -musiikkitapahtumasta ja keskiaikaismarkkinoista. Greenrose Faire -yhtye järjesti festit nyt neljättä kertaa ja entistä isompana. Tallipihalla kävikin viikonlopun aikana lähes 3000 vierasta.

Viikonlopun aikana esiintymislavalla nähtiin toistakymmentä esitystä paikallisilta ja vähän kauempaakin tulleilta folk-, keskiaika-, ja irkku-yhtyeiltä, Humalasalon pitäjän tanssijat esittivät keskiaikatansseja, ja mystikko hämmästytti ja hämmensi niin pienempiä kuin varttuneempiakin kävijöitä. Keskiaikatorille oli saapunut käsityöläisiä Tallinnaa ja Rovaniemeä myöten.

Näillä eväillä festit näyttävät ihan väistämättömiltä jälleen ensi vuonna: Medieval Folk Fest V 30.-31.7.2016!

Aikataulu

Lauantai 25.7.2015
10:00 Tapahtuma alkaa, kojut aukeavat
12:00 Härkätien leikarit
13:00 Misty Clan
13:40 Mystikko Alexander XIII ja loihtija Samu Kuusisto (Mustassa teltassa)
14:00 Ældwine
14:40 Saltatores Tavastenses
15:00 Muskotti
15:40 Mystikko Alexander XIII ja loihtija Samu Kuusisto (Mustassa teltassa)
16:00 O’Rives
16:40 Saltatores Tavastenses
17:00 Greenrose Faire
18:00 Tapahtuma päättyy

Sunnuntai 26.7.2015
10:00 Tapahtuma alkaa, kojut aukeavat
12:00 Misty Clan
12:40 Mystikko Alexander XIII ja loihtija Samu Kuusisto (Mustassa teltassa)
13:00 Härkätien leikarit
14:00 Räikkä
14:40 Mystikko Alexander XIII ja loihtija Samu Kuusisto (Mustassa teltassa)
15:00 Greenrose Faire
16:00 Tapahtuma päättyy

Esiintyjät

Ældwine

Aeldwine

Sukella syvälle entisaikojen tunnelmaan… Ældwine tarjoilee musiikin ja tarinakerronnan runsaudensarvesta virkistystä sieluparalle!

Aina ajankohtaiset juomalaulut vievät sinut tavernojen ja sahdin maailmaan, aikaan, jossa kohtaat niin kuninkaat kuin kerjäläiset, niin ritarit kuin neidot, ja jossa torjuttu ja hyväksytty rakkaus alati jatkavat ikiaikaista leikkiään. Oiva kattaus vikkeliä jigejä, reelejä ja polkkaa saavat jalkasi jyskäämään ja tuoppisi tömisemään – ja hienostuneempaan makuun Ældwine tarjoaa keinuvan valssin jos kaksikin… nämä kaikki lipuvat tajuntaasi mandoliinin, harpun, pillien ja rummun taidokkaasta soitannasta.


Greenrose Faire

Greenrose Faire 2015

Greenrose Faire soittaa poljennollista kelttivaikutteista folk rockia ja saa mukaansatempaavalla esityksellään niin linnanneidot kuin raavaat uroksetkin hakemaan kevyitä tanssiaskeleita. Tamperelaisorkesterin sävelet vievät kuuntelijan omaan maailmaansa, josta löytyy vanhoja metsiä, railakkaita oluttupia ja myrskyisiä taistelutantereita.

Orkesteri julkaisi kolamnnen levynsä “Feed the Flames” alkukesästä, ja kiertelee kesällä monilla kotimaan keskiaika- ja folktapahtumista sekä myös Pärnun Hansapäivillä ja Hollanin Arcenissa Keski-Euroopan suurimmilla fantasiafestivaaleilla.


Härkätien leikarit

Härkätien leikarit

Härkätien leikarit on keskiaikaista markkinamusiikkia soittava yhtye, jonka ohjelmistosta löytyy musiikkia eri puolilta Eurooppaa. Härkätien Leikarit vie kuulijan musiikkimatkalle Härkätieltä Flanderin ja Ranskan kautta Espanjaan ja Italiaan.

Yhtye on esiintynyt mm. yritysten ja yksityisten juhlissa, keskiaikamarkkinoilla Turussa, Hämeenlinnassa ja Hollolassa sekä Tallinnan Vanhan kaupungin päivillä.


Misty Clan

mistyclan

Tamperelainen Misty Clan soittaa keskiaikahenkistä folkkia modernilla otteella. Ohjelmisto koostuu keski- ja renessanssiajan kappaleista sekä omasta tuotannosta. Mukana laulu, viulu, nokkahuilu, kitara, basso ja lyömäsoittimet.

Keikan jälkeen kuultua: “Kiitos ihanasta elämyksestä. Solistin sulokkuus, upea ääni, hienot kappaleet, maaginen rumpu ja sieluun suoraan puhuva viulu, vau! Kiitos jokaiselle teistä. Seuraavaa keikkaanne odotellen…”


Muskotti

Muskotti

Vanhan musiikin harrastajien yhtye Muskotti soittaa musiikkia alkaen keskiajalta ulottuen barokin kiemuroihin. Muskotti on soittanut yhdessä kevättalvesta 2011 alkaen kasvavalla kokoonpanolla. Yhtyeeseen kuuluu tällä hetkellä seitsemän soittoniekkaa, joiden näppärissä näpeissä kuulijoilleen iloa tuottavat erilaiset nokkahuilut, luuttu, viola da gamba, kehärumpu ja harppu. Lisäksi soittajien joukosta osa laulaa lirkuttelee muun muassa madrigaaleja.


Mystikko Alexander XIII

mystikko

Mystikko Alexander XIII, viihde/mysteeritaiteilija, omituisten esineiden keräilijä, mystiikan ja rajatiedon tutkija tarjoaa Mustalla teltallaan ainulaatuisen esityksen, jossa yleisö pääsee seuraamaan outoja maagisia ilmiöitä, erikoisia esineitä ja kuulemaan niihin liittyviä tarinoita.


O’Rives

O'Rives

O’Rives on Orivedeltä lähtöisin oleva yhtye, joka esittää pääosin irlantilaista kansanmusiikkia. Ohjelmistossa ripeät reelit ja jigit sekoittuvat herkkiin balladeihin, unohtamatta räyhäkkäitä pubiralleja. Myös suomalaista kansanmusiikkia irlantilaisittain sovitettuna ja irlantilaista suomeksi laulettuna. Lämminhenkistä, elävää musiikkia.


Räikkä

Räikkä

Laulu- ja soitinyhtye Räikkä esittää keskiaikaista maallista musiikkia aikakauteen sopivilla soittimilla ja huumorilla höystettynä. Tärkeä osa Räikän identiteettiä on riehakas lavaesiintyminen, josta Turun keskiaikamarkkinoiden yleisö on saanut nauttia jo vuodesta 2004. Räikkä on julkaissut kaksi reikälättyä, joilta löytyy mm. hitit Munalaulu, Makkaranlaittolaulu, Kevätlaulu, Täydellinen pyllynpyyhin sekä tuore menestysteos Ketun oikeudenkäynti (Mitä kettu sanoo?). Kansilehdykkä sisältää englanninkieliset käännökset sanoituksista, joten vähän kauempaakin (esim. från Nagu) tulevat kaveritkin voivat nauttia nokkeluuksista.


Saltatores Tavastenses

Saltatores Tavastenses

Hämeen keskiaikaseuran tanssiryhmä esittää näyttäviä renessanssin ja varhaisbarokin kuviotansseja Italian ja Englannin aatelishoveista, vuosissa mitattuna suunnilleen aikaväliltä 1450-1650. Koreografiat perustuvat säilyneiden alkuperäislähteiden kuvauksiin. Myös esiintymisasut ovat historiallisesti perusteltuja. Historiallisesta tarkkuudesta huolimatta tavoitteena on ennen kaikkea pitää hauskaa tanssimalla, ja välittää tämä yhtä aikaa sekä aatelisen arvokas että iloinen tunnelma yleisöllekin.


Markkinat

Tallipihalla pitävät koko viikonlopun kojujaan keskiaikahenkiset käsityöläiset ympäri Suomea.

Lisätietoja, esiintyjäehdotukset, myyntipaikkojen vuokraus, ym.

info(a)medievalfolk.com, Tomi Hyttinen p. 040–5454208


Share:
© 2021 Greenrose Faire