Medieval Folk Fest 2017

Päivitys: Kiitokset kaikille, esiintyjille, kauppiaille, Tallipihan väelle, ja ennen kaikkea yleisölle. Teimme tänä vuonna kaikkien aikojen ennätyksen, 4500 vierasta viikonlopun aikana. Kiitos! Ensi kesänä palataan 28.-29.7.!


Tampereen Tallipihalla järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna jo kuudetta kertaa Medieval Folk Fest – kesän folkahtavin koko perheen keskiaikaisteemainen pienoismusiikkifestari. Akustista, keskiaikasta, kansanomaista ja muuten vaan kivaa musiikkia tasatunnein. Paikalla myös käsityöläisiä ja kauppiaita kojuineen. Tallipihan myymälät ja kahvila auki normaalisti. Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton. Tervetuloa!

Ohjelma

Lauantai 29.7.
11:00 Markkinat avautuvat
12:00 Trubaduuri N. Cirola
13:00 Kangasalan balladipelimannit
14:00 Rachel Rodwell & Richie Raja-aho
15:00 Sorrowhearts
16:00 O’Rives
17:00 Greenrose Faire

Sunnuntai 30.7.
11:00 Markkinat avautuvat
12:00 Mauve Claret
13:00 O’Rives
14:00 Mamyth
15:00 Greenrose Faire

Esiintyjät

[GDC_row]
[GDC_column size=”half”]

Mamyth

Mamyth on ulottuvuusmatka kauniista fantasiasadusta muinaiseen runolauluun. Yhtye yhdistelee omaperäisesti soittimia, musiikkityylejä ja aikakausia, vahvalla tunteella ja rajattomalla mielikuvituksella. Mamythin instrumentteina ovat kantele, nokkahuilu, koskettimet, basso, rummut, perkussiot ja moniääninen laulu. Melodisuus, vahva rytmiikka sekä yhtyeen näyttävät esiintymisasut vievät kuulijan sadunhohtoiselle matkalle, jossa perinnemusiikki ja etniset mausteet luovat yhdessä uudenlaisen, ajattoman maailman.

Ensimmäistä kertaa Tampereella!

www.mamythmusik.com
facebook.com/mamythmusik

[/GDC_column][GDC_column size=”half”]

Greenrose Faire

Festivaalia isännöivä Greenrose Faire soittaa taianomaista kelttihenkistä folk-rokkia vastustamattomalla poljennolla. Tamperelaiskuusikon musiikkia hallitsee Sallan kirkas lauluääni, ja sen ympärille viulut ja mandoliinit kietoutuvat rokkikompin kanssa omanlaiseksi kudelmakseen. Greenrose Faire kuulostaa eloisalta ja modernilta mutta silti herättelee kaipuuta vanhoihin hyviin aikoihin kun musiikki oli aitoa ja elämä kunnollista.

Viikonloppuna juhlitaan myös yhtyeen 10-vuotiskokoelman “Decade of Songs and Stories” julkaisua.

www.greenrosefaire.com
facebook.com/greenrosefaire

[/GDC_column]
[/GDC_row]
[GDC_row]
[GDC_column size=”half”]

Sorrowhearts

Jos luulit jo nähneesi kaiken niin mietihän uudestaan! Isot miehet kilteissä kohkaavat lavalla ja tarjoilevat ohessa täyden laidallisen powerfolkkiaan. Tämä on se bändi joka jäi ilman kun jarrupolkimia jaettiin.

www.sorrowhearts.net
facebook.com/sorrowheartsofficial

[/GDC_column]
[GDC_column size=”half”]

Mauve Claret


Mauve Claret on tamperelainen mandoliiniduo, joka soittaa instrumentaalista vanhan ajan folkmusiikkia purojen varsilta ja metsien kätköistä. Unohda hetkeksi markkinahumu ja pysähdy kuuntelemaan rauhallisia säveliä ajalta jolloin elämä oli yksinkertaisempaa.

facebook.com/Mauve-Claret-287931871644938/

[/GDC_column]
[/GDC_row]
[GDC_row]
[GDC_column size=”half”]

O’Rives


O’Rives on Orivedeltä lähtöisin oleva yhtye, joka esittää pääosin irlantilaista kansanmusiikkia. Ohjelmistossa ripeät reelit ja jigit sekoittuvat herkkiin balladeihin, unohtamatta räyhäkkäitä pubiralleja. Myös suomalaista kansanmusiikkia irlantilaisittain sovitettuna ja irlantilaista suomeksi laulettuna. Lämminhenkistä, elävää musiikkia.

www.orives.net

[/GDC_column]
[GDC_column size=”half”]

Rachel Rodwell & Richie Raja-Aho


Tämän vuoden ulkomaanvierailija tulee Englannista. Larkspur-yhtyeensä kanssa Suomessakin ihastuttanut folk-kitaristi ja laulaja Rachel Rodwell esiintyy yhdessä Richie Raja-Ahon, tuon hämeenkyröläistyneen bodhran-taiturin kanssa. Luvassa lämmin ja kodikas tunnelma, ja brittifolkia parhaimmillaan.
[/GDC_column]
[/GDC_row]

[GDC_row]
[GDC_column size=”half”]

Kangasalan balladipelimannit


Kangasalan Balladipelimannit on perustettu 1972. Yhtyeen soitinvalikoima on viulut, mandoliinit, kontrabasso, kitara, harmooni. Ohjelmistossa on suomalaista ja ulkomaista kansanmusiikkia. Vuosien
varrella on kerätty kangasalalaista musiikkiperinnettä, ja sitä hyödynnetään ohjelmistossa. Ruotsalaista, irlantilaista ja amerikkalaista musiikkia käytämme myös. Jotkut yhtyeen jäsenet myös säveltävät uutta kansanmusiikkia.

Kangasalan Balladipelimannit on 44 vuoden aikana esiintynyt paljon eri puolilla Suomea: Kaustisen festivaalit, Samuelin Poloneesi, Hämeen Kevätsoitto… Kangasalla soitetaan paljon eri tilaisuuksissa. Ulkomaan matkoja on tehty Belgiaan ja Tanskaan.
[/GDC_column]
[/GDC_row]

Viime vuoden tunnelmia

Edellisten vuosien tapahtumasivut löytyvät arkistojen uumenista:
Medieval Folk Fest V
Medieval Folk Fest IV
Medieval Folk Fest III
Medieval Folk Fest II
Medieval Folk Fest I

Lisätietoja, esiintyjäehdotukset, myyntipaikkojen ennakkovaraus, ym.

info(a)medievalfolk.com, Tomi Hyttinen p. 040–5454208


Share:
© 2021 Greenrose Faire