Medieval Folk Fest 2018

[GDC_row]
[GDC_column size=”half”]

Tampereen Tallipihalla järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna jo seitsemättä kertaa Medieval Folk Fest – kesän folkahtavin koko perheen keskiaikaisteemainen pienoismusiikkifestari. Akustista, keskiaikasta, kansanomaista ja muuten vaan kivaa musiikkia tasatunnein.

Paikalla myös käsityöläisiä ja kauppiaita kojuineen, sekä vartaassa paistettua sikaa (niin kauan kun sitä riittää). Varaathan myös käteistä, sillä kaikissa myyntipisteissä ei käy kortti maksuvälineenä. Tallipihan myymälät ja kahvila auki normaalisti.

Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton. Tervetuloa!

 
 

Ohjelma

Lauantai
11:00 markkinat aukeavat
12:00 Nest
13:00 Härkätien Leikarit
14:00 Kangasalan balladipelimannit
15:00 Anza Maloney & The Scum Orchestra
16:00 O’Rives peruuntunut, tilalla Neal O’Sirola
17:00 Greenrose Faire
18:00 markkinat sulkeutuvat

Sunnuntai
11:00 markkinat aukeavat
12:00 Härkätien Leikarit
13:00 Mamyth
14:00 Sorrowhearts
15:00 Greenrose Faire
16:00 markkinat sulkeutuvat

[/GDC_column][GDC_column size=”half”]

O’Rives esiintymässä festeillä vuonna 2016

Tänä vuonna Kuokantalon sikavankkurit tarjoavat “pientä purtavaa”

[/GDC_column]
[/GDC_row]

Esiintyjät

[GDC_row]
[GDC_column size=”half”]

Greenrose Faire

Festivaalia isännöivä Greenrose Faire soittaa taianomaista kelttihenkistä folk-rokkia vastustamattomalla poljennolla. Tamperelaiskuusikon musiikkia hallitsee Sallan kirkas lauluääni, ja sen ympärille viulut ja mandoliinit kietoutuvat rokkikompin kanssa omanlaiseksi kudelmakseen. Greenrose Faire kuulostaa eloisalta ja modernilta mutta silti herättelee kaipuuta vanhoihin hyviin aikoihin kun musiikki oli aitoa ja elämä kunnollista.

Viikonloppuna kuullaan myös ensimmäistä kertaa kotikentällä kappaleita yhtyeen juuri ilmestyneeltä neljänneltä levyltä “Riders in the Night“.

www.greenrosefaire.com
facebook.com/greenrosefaire

[/GDC_column][GDC_column size=”half”]

Mamyth

Greenrose Faire, kuva: Pauli Borodulin
Mamyth on ulottuvuusmatka kauniista fantasiasadusta muinaiseen runolauluun. Yhtye yhdistelee omaperäisesti soittimia, musiikkityylejä ja aikakausia, vahvalla tunteella ja rajattomalla mielikuvituksella. Mamythin instrumentteina ovat kantele, nokkahuilu, koskettimet, basso, rummut, perkussiot ja moniääninen laulu. Melodisuus, vahva rytmiikka sekä yhtyeen näyttävät esiintymisasut vievät kuulijan sadunhohtoiselle matkalle, jossa perinnemusiikki ja etniset mausteet luovat yhdessä uudenlaisen, ajattoman maailman.

www.mamythmusik.com
facebook.com/mamythmusik

[/GDC_column]
[/GDC_row]
[GDC_row]
[GDC_column size=”half”]

Sorrowhearts


Jos luulit jo nähneesi kaiken niin mietihän uudestaan! Isot miehet kilteissä kohkaavat lavalla ja tarjoilevat ohessa täyden laidallisen powerfolkkiaan. Tämä on se bändi joka jäi ilman kun jarrupolkimia jaettiin.

facebook.com/sorrowheartsofficial

[/GDC_column]
[GDC_column size=”half”]

Härkätien leikarit

Härkätien leikarit

Härkätien leikarit on keskiaikaista markkinamusiikkia soittava yhtye, jonka ohjelmistosta löytyy musiikkia eri puolilta Eurooppaa. Härkätien Leikarit vie kuulijan musiikkimatkalle Härkätieltä Flanderin ja Ranskan kautta Espanjaan ja Italiaan.

[/GDC_column]
[/GDC_row]
[GDC_row]
[GDC_column size=”half”]

O’Rives


O’Rives on Orivedeltä lähtöisin oleva yhtye, joka esittää pääosin irlantilaista kansanmusiikkia. Ohjelmistossa ripeät reelit ja jigit sekoittuvat herkkiin balladeihin, unohtamatta räyhäkkäitä pubiralleja. Myös suomalaista kansanmusiikkia irlantilaisittain sovitettuna ja irlantilaista suomeksi laulettuna. Lämminhenkistä, elävää musiikkia.

www.orives.net

[/GDC_column]
[GDC_column size=”half”]

Nest


Kesyttämättömien korpimaiden salaisuudet. Kertomukset, joita vaeltajat tuovat mukanaan saavuttuaan koteihinsa. Tarinat, joita puut ja eläimet itse saattaisivat kertoa, jos me puhuisimme heidän kieltänsä. Tämänkaltaisille asioille Nest pyrkii antamaan eloa akustisen ja äänimaisemia maalailevan musiikin keinoin. Kantele – Suomen kansallissoitin – on Nest:n musiikin perustava elementti, ja Aslak Tolonen onkin itse rakentanut kaikki soittamansa kanteleet hänen omalaatuisten vaatimustensa mukaisiksi. Kanteleen kauniin äänen seurana häärivät perkussiiviset elementit ja synteettisemmätkin puolet, yhdessä luoden mystisen kokonaisuuden, jonka tarkoitus on vangita kuulijan mielikuvitus, ja viedä hänet matkalle, joka tuskin helposti unohtuu.

www.facebook.com/nestfinland
nestfin.bandcamp.com

[/GDC_column]
[/GDC_row]

[GDC_row]
[GDC_column size=”half”]

Kangasalan balladipelimannit


Kangasalan Balladipelimannit on perustettu 1972. Yhtyeen soitinvalikoima on viulut, mandoliinit, kontrabasso, kitara, harmooni. Ohjelmistossa on suomalaista ja ulkomaista kansanmusiikkia. Vuosien
varrella on kerätty kangasalalaista musiikkiperinnettä, ja sitä hyödynnetään ohjelmistossa. Ruotsalaista, irlantilaista ja amerikkalaista musiikkia käytämme myös. Jotkut yhtyeen jäsenet myös säveltävät uutta kansanmusiikkia.

Kangasalan Balladipelimannit on 44 vuoden aikana esiintynyt paljon eri puolilla Suomea: Kaustisen festivaalit, Samuelin Poloneesi, Hämeen Kevätsoitto… Kangasalla soitetaan paljon eri tilaisuuksissa. Ulkomaan matkoja on tehty Belgiaan ja Tanskaan.
[/GDC_column]

[GDC_column size=”half”]

Anza Maloney & The Scum Orchestra

Anza Maloney & the Scum Orchestra

Energinen, pontikankatkuinen ja hyväntuulinen The Scum Orchestra Anza Maloneyn johdolla tuo henkäyksen vanhaa pelimannihenkeä folkpunkin muodossa. Yhtye valmistelee parhaillaan esikoislevyään ja sen vuoksi tekee kesän aikana vain 5 keikkaa. Siksipä nyt on täydellinen tilaisuus heittää tanssivaihde päälle ja bailata itsensä lämpimäksi!!!

www.facebook.com/anzamaloney

[/GDC_column]

[/GDC_row]

Aiempien vuosien tunnelmia

Edellisten vuosien tapahtumasivut löytyvät arkistojen uumenista:
Medieval Folk Fest VI
Medieval Folk Fest V
Medieval Folk Fest IV
Medieval Folk Fest III
Medieval Folk Fest II
Medieval Folk Fest I

Lisätietoja, esiintyjäehdotukset, myyntipaikkojen varaukset, ym.

info(a)medievalfolk.com, Tomi Hyttinen p. 040–5454208


Share:
© 2021 Greenrose Faire