Pressi

YhteysKeikka-arviotPressikuvatLavakartta
sidebarGreenrose Faire soittaa taianomaista kelttihenkistä folk-rokkia vastustamattomalla poljennolla. Tamperelaiskuusikon musiikkia hallitsee Sallan kirkas lauluääni, ja sen ympärille viulut ja mandoliinit kietoutuvat rokkikompin kanssa omanlaiseksi kudelmakseen. Greenrose Faire kuulostaa eloisalta ja modernilta mutta silti herättelee kaipuuta vanhoihin hyviin aikoihin kun musiikki oli aitoa ja elämä kunnollista.

Orkesteri viihtyy hyvin lavalla, ja on soittanut monenlaisia keikkoja nurkkapubeista konserttisaleihin ja tunnelmallisista teemahäistä kansainvälisille festivaaleille. Lokikirjasta löytyy mm. useampi käynti Elfia-festivaaleilla Hollannissa, Fantasy Forest Englannissa, sekä kymmenen vuotta putkeen Suomen suurimmilla Hämeen keskiaikafestivaaleilla. Greenrose Faire myös järjestää vuosittain omaa Medieval Folk Fest -minifestaria Tampereen Tallipihalla.

Jäsenet:

Salla Rimmi – laulu (2011- )
Hanna Heinonen – viulu (2014- )
Niilo Sirola – busuki, taustalaulu (2007- )
Meiju Enho – koskettimet (2019- )
Mikko Gynther – basso (2019- )
Tomi Hyttinen – rummut, taustalaulu (2007- )

Bio

Lauluntekijä Tomi Hyttisen ja toisen perustajajäsenen Niilo Sirolan tiet kohtasivat hard-rock-bändissä, jossa kesti muutama vuosi ennen kuin tuli puheeksi että kumpikin fanittaa fantasiakirjallisuutta ja keskiaikarokkia, jolloin heti päätettiin siltä istumalta pistää uusi yhtye kasaan. “Kumpikaan ei ollut aiemmin tehnyt oikein mitään akustista musiikkia, joten koko kenttä oli auki ja oli hauskaa kokeilla kaikenlaista. Ainoana sääntönä oli että sähkökitaroita ei tähän oteta mukaan,” Tomi muistelee.

Talven aikana Niilon kotistudiossa lyötiin nauhalle levyllisen verran demoja ennen kuin bändin muiden soittajien etsintä aölpo. Tampereelta löytyikin joukko soittajia jotka olivat aina halunneet soittaa tämän kaltaista musiikkia mutteivät vaan tienneet sitä vielä. Viimeinen peruskivi loksahti paikalleen kun koelauluun saapui laulajatar Salla Rimmi, jonka kirkas soundi ja luontevan tarkka fraseeraus ratkaisivat valinnan noin viidessätoista sekunnissa. Orkesterin ensimmäinen täyspitkä albumi “Neverending Journey” julkaistiin 2011, ja sitä seurasi “My Home Is Where My Heart Is” 2013, “Feed the Flames” 2015 ja “Riders in the Night” 2018. Lisäksi vuonna 2017 julkaistiin kymmenvuotiskokoelma “Decade of Songs and Stories”.

Greenrose Faire vie iloista musiikkia ja markkinahenkeä joka linnaan ja pitäjään ympäri maailmaa. “On ollut mahtava huomata millainen vaikutus musiikillamme on ihmisiin. Tuntuu niin kuin lauluissa oikeasti olisi taikaa,” Salla heittää. “Meidän piti jopa lopettaa ‘Raindrops’-kappaleen soittaminen ulkokeikoilla kun sen aikana aina alkoi sataa.”

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Tomi Hyttinen
+358 40 5454 208
tomi(a)greenrosefaire.com
keikat(a)greenrosefaire.com


Keikalla

Keikoista sanottua

Aside from the fact that they are amazing musicians, and they seem to have a great talent for writing music that connects with the listeners, the one thing that I really want to point out about their performance is that they radiate fun. They enjoy their time on stage, they enjoy being together and playing together, and that shows!
CeltCast 28.5.2016

Greenrosen esiintyminen nojaa pitkälti Salla Rimmin viehättävään lavaesiintymiseen ja upeaan ääneen, mutta ennenkaikkea erittäin kovaan, omaan biisimateriaaliin.
Keikkaguru 18.8.2014

Nautin joka hetkestä. Olen aiemmin kuullut jotain vastaavaa, kun kuulin Blackmores Night -bändiä, jossa siis on vähän toimittu samoin, eli yhdistelty irkkuvaikutteita vähän rokahtavammin. Kiva todeta, että Greenrose Faire teki sen – miten sen nyt sanoisi – vähän paremmin.
Ilveksen pesä 10.10.2015

Ja kuten jokaisella näkemälläni kyseisen bändin keikalla, tälläkin kertaa Greenrose Fairen jäsenet olivat iloisia, hyväntuulisia ja nauttivat lavalla olemisesta ja esiintymisestä.
Kulttuurikukkanen 5.12.2015Riders in the Night (2018)

Greenrose Fairen neljäs levy Riders in the Night ilmestyi 1.6.2018 Friendly Folk Recordsin julkaisemana.

The band’s playing is top notch, be it from sea shanties (‘Never Walk Alone’), melodic ballads (‘By The Grace Of God’), or knee slapping jigs (‘Cold Winds Are Rising’), with Hanna Heinonen’s violin, Sirola’s bouzouki and mandolin, providing an infectious medieval feel that chimes with the band’s ‘fantasy’ themes.
Pete Whalley / Get Ready to Rock

An album that any lover of music created by musicians, whatever the genre, will undoubtedly enjoy.
Kev Rowland / FRAME music


GRFCD-006-cover

Feed The Flames (2015)

Greenrose Fairen kolmas levy Feed The Flames ilmestyi 29.5.2015. Kappaleet ovat edelleen pääsääntöisesti Tomin kynästä. Uusi viulisti Hanna Heinonen tuo mukaan jopa kansanmusiikkimaista poljentoa kuin myös tilutus-viulusooloja, ja bassosta bouzoukin varteen siirtynyt Niilo viimeistelee keitoksen kelttimausteilla.

… mukavan kepeä ja kiinnostavan mystinen.
Markku Makkonen / Aamulehti 25.5.2015

The songs are long but stay interesting, the band members are skilled and versatile, and together they make up a winning formula, whatever type of song they play.
CeltCast 29.5.2015SCR037-cover

My Home Is Where My Heart Is (2013)

Greenrose Faire julkaisi toisen täyspitkän albuminsa My Home Is Where My Heart Is Hämeen keskiaikamarkkinoilla 16.8.2013. Brittiläinen tuottajalegenda Stuart Epps (mm. Led Zeppelin, Elton John, Robbie Williams) miksasi levylle päätyneistä kappaleista kaksi.

Greenrose Faire leikittelee toisella pitkäsoitollaan perin joviaalilla folk rockilla, jossa helkkyy aineksia keskiaikaisista, kelttiläisistä ja renessanssiajan traditioista.
Juha Seitz, Ilkka/Pohjalainen 19.8.2013

…one of the most wonderful folk albums I have heard in many years.
Kev Rowland, mlwz.pl / Amplified 15.11.2013

Très bon album, frais et varié dans ses ambiances, de la part de GREENROSE FAIRE.
Nawak Posse 5.10.2013


GRFCD-004-cover

Neverending Journey (2011)

Yhtyeen esikoisalbumi Neverending Journey julkaistiin kansainväliseen levitykseen syyskuussa 2011.

“Tamperelaisbändin esikoisalbumi pistää pystyyn jalkaa liikuttavat pippalot, joissa perinteet riemuitsevat oktaavimandoliinin ja viulun säestyksellä.”
Juha Seitz, Ilkka/Pohjalainen 3.10.2011

Greenrose Faire’s Neverending Journey is an unexpected, phenomenal and original album that will remain in my playlist for a while
Indie Band Guru

Their jaunty playing, Tomi Hyttinen’s songs and Salla Rimmi’s classic folk vocals come together to form something that falls between Steeleye Span’s finer moments and the hugely enjoyable Circulus.
Leicester Bangs

Pressikuvat:

Kuvat: Pauli Borodulin, Kees Stravers (kuvaaja mainittu tiedoston nimessä).
Tallenna normaalisti oikea-klikkaamalla, ja “tallenna linkitetty sisältö nimellä…”.

Lavakartta ja tekninen raideri:

Logo

Seuraavat keikat:

No shows booked at the moment.

Aiemmat keikat keikkakalenterissa.

Share:
© 2007-2022 Greenrose Faire